Termunten – Stichting Dierenlot heeft dinsdagmiddag een bestelauto geschonken aan de Zeehondenopvang Eemsdelta. Voorzitter Jeroen Boer mocht vanmiddag de sleutel in ontvangst nemen. Naast een auto kreeg de stichting ook nog een startsubsidie van € 5000,- overhandigd. Hiermee geeft de stichting aan achter de opvang en de zorg van het individuele dier te staan.
Stichting Zeehondenopvang Eemsdelta is op dit moment nog druk bezig met het inrichten van de opvangen, dit wordt gedaan door vrijwilligers. Hoewel de stichting al een dertigtal aangemelde vrijwilligers telt, zijn ze nog opzoek naar mensen die het leuk vinden te helpen met de verzorging van opgevangen zeehonden en het onderhouden van de opvang en allerlei andere voorkomende werkzaamheden willen doen.
Over DierenLot
Nog veel te veel dieren leiden in Nederland een buitengewoon beroerd bestaan. Ze worden opgesloten in veel te kleine hokken, soms ernstig mishandeld, gewond op straat gezet of gewoon maar aan hun lot overgelaten. Dit kan niet en dit mag niet gebeuren.
Stichting DierenLot trekt zich het lot van deze dieren erg aan en wil ze graag helpen. Ze vinden het daarbij belangrijk om met name lokale en regionale, kleine en middelgrote, organisaties te steunen. Want die hebben het verreweg het moeilijkst met het financieren van hun hulp. Denk hierbij aan bijvoorbeeld aan opvangcentra, dierenasiels of organisaties in het land die zich met dieren bezig houden.
Zij hebben veelal financiële steun nodig voor het betalen van verbouwingen, aanschaf van materieel of bijvoorbeeld het betalen van operaties. Het zijn maar enkele voorbeelden.
Maar ook transport is een vaak voorkomend probleem. Veelal rijden organisaties rond met ambulances, bestelauto’s of zelfs privéauto’s, die qua onderhoud te duur worden om nog te gebruiken. De kosten van reparaties stijgen dan vaak de pan uit. Ook bij dit probleem willen wij hulp bieden! Door geheel gratis onze eigen DierenLot dierenambulances in bruikleen te geven. Zodat het vaak oude en dure rijdend materieel vervangen kan worden en er efficiënter gewerkt kan worden.
Uiteindelijk zijn dieren in nood hier het meeste mee geholpen!