Nederland staat bekend als een echt koffieland. De gemiddelde Nederlander schenkt dagelijks drie kopjes voor zichzelf in en onze Douwe Egberts koffie, die bijna drie eeuwen geleden in het Friese Joure werd ontwikkeld, wordt inmiddels wereldwijd geconsumeerd. Toch begint de Nederlandse consument zich pas de laatste jaren te interesseren voor de beste manieren om de lekkerste espresso, cappuccino of andere koffiespecialiteiten te maken. Wie daarbij een duwtje in de rug nodig heeft, is bij Pim van De Koffiekompas aan het juiste adres.
Alle ins en outs van koffie
Pim is verslingerd aan koffie. Niet alleen aan het drinken ervan, maar ook aan het experimenteren ermee. Zijn ervaring met verschillende soorten koffie, koffiemachines en alle benodigde accessoires heeft hem doen besluiten om een nieuwe website te lanceren: op dekoffiekompas.nl vertelt hij iedereen die daar meer van wil weten over de ins en outs van koffie. Pim, zelf een geboren en getogen Groninger, houdt zich dagelijks bezig met ‘het zwarte goud’.
Al doende leert men
Vooral door veel te proberen heeft Pim de afgelopen jaren ruimschootse kennis opgebouwd. Bij ieder experiment werd (en wordt nog steeds) zijn passie groter. Hij kan als geen ander vertellen hoeveel er schuilgaat achter het perfecte kopje koffie. Pims motivatie om zijn website te starten? Onderdeel zijn van ook jouw koffie-avontuur en eenieder die daar behoefte aan heeft helpen met het vinden van de juiste formule.
Een website waarop geen vraag onbeantwoord blijft
Pim benadrukt dat het niet alleen om kennis en tactieken gaat, maar dat de beste koffie en machines eveneens bijdragen aan het eindresultaat. Daarom vind je op zijn website ook uitgebreide evaluaties van onder andere koffiebonen, koffiecups, koffiemachines en meer. Bovendien gaat hij in zijn blogs, waarvan er regelmatig nieuwe verschijnen, in op vragen die bij jouw waarschijnlijk ook branden. Benieuwd naar hoe Pim je van dienst kan zijn? Breng dan een bezoek aan dekoffiekompas.nl en laat je besmetten met het koffievirus.