Adam Voetman, Groen voor Rood en Restaurant Eemshaven ontvangen waarderingsprijs De Bronzen Delta

Delfzijl – Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst Nij-joarlopen van de gemeente Eemsdelta, gehouden op zaterdagavond, zijn de waarderingsprijzen De Bronzen Delta uitgereikt. Dit jaar gingen de prijzen naar Adam Voetman, de organisatie Groen voor Rood Delfzijl en Geert en Martha Heuvel van Restaurant Eemshaven.

Nominaties en selectie
Alle inwoners van Eemsdelta konden kandidaten nomineren, waaronder inwoners, organisaties of ondernemers die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de gemeenschap. Een adviescommissie onder leiding van Rob Sleurink, bestaande uit zeven leden met diverse maatschappelijke achtergronden, beoordeelde de inzendingen.

Winnaars en juryrapport

Categorie Personen: Adam Voetman
De 96-jarige Adam Voetman uit Appingedam is een inspiratiebron voor velen. Bekend om zijn positieve instelling en aanpassingsvermogen, is hij overgestapt van kunstschilderen naar dichten en deelt hij zijn gedachten en gedichten op Facebook. Daarnaast zet hij zich als vrijwilliger in bij Dorcas en geeft hij gastlessen op scholen over het leven tijdens de oorlogsjaren. De jury prees hem als een positief voorbeeld voor jong en oud en benadrukte zijn bijzondere bijdrage aan de Damster gemeenschap.

Categorie Organisaties: Groen voor Rood Delfzijl
Het bewonersbedrijf Groen voor Rood beheert en onderhoudt sinds 2014 het terrein in Delfzijl Noord, waar ooit de Landenbuurt stond. Dankzij hun inzet zijn er onder andere een belevingstuin, boomgaard, schooltuinen en een openluchttheater gerealiseerd. Het terrein is uitgegroeid tot een centrale ontmoetingsplek in de wijk, waar jong en oud samenkomen. De jury waardeerde de samenwerking met vrijwilligers, maatschappelijke organisaties en het kindcentrum, waardoor Groen voor Rood een voorbeeld is van duurzame wijkontwikkeling.

Categorie Bedrijven: Restaurant Eemshaven
Geert en Martha Heuvel van Restaurant Eemshaven in Losdorp hebben al meer dan 50 jaar hun deuren geopend voor bezoekers, van bouwvakkers en werknemers uit de Eemshaven tot dagjesmensen en buurtbewoners. Hun restaurant is niet alleen bekend om de goede verzorging en gastvrijheid, maar ook om de stamtafel, die als ontmoetingsplek fungeert. De jury benadrukte hun jarenlange inzet en doorzettingsvermogen in de horeca, waarmee ze een belangrijke rol spelen in de gemeenschap.

Back to top button